Jean-Pierre Doran is de oprichter van Black and White Barbershop, de allereerste barbershop in de Gemeente Emmen die op dit moment twee filialen telt. Daarnaast is hij oprichter en Mede-directeur van ForWorth B.V., waaronder de volgende bedrijven vallen: ForWorth Investment, ForWorth Capital Growth Fund, ForWorth Publishing en ForWorth Academy.

ForWorth Investments investeert in startende ondernemers. ForWorth Capital Growth Fund is een hedge fonds dat zich bezig houd met het beleggen in vaste activa met als doel vermogen op te bouwen voor particulieren. ForWorth Publishing houd zich bezig met het publiceren van boeken voor beginnende en ervaren schrijvers en ForWorth Academy is de consultancy tak voor het ondersteunen van MKB’ers.

Jean-Pierre is auteur van 6 boeken en inspirerende spreker op het gebied van Persoonlijke Ontwikkeling, Ondernemerschap en Investeren. Naast het spreken voor publiek zowel in Nederland (Nederlands) als op curaçao (Papiaments) is hij diverse keren op televisie verschenen in Talk Shows om zijn filosofieën en ideologieën te delen met anderen.

Jean-Pierre verscheen ook in de 6-delige realityserie ‘Emmen op 1’ welke 6 weken lang te zien was op de Nederlandse televisiezender NPO1.

Jean-Pierre Doran's verhaal

Jean-Pierre Doran is op 31 augustus 1984 geboren en getogen op Curaçao. Op Curaçao volgde hij de MAVO (afgerond als best geslaagde student) en de HAVO. In 2003 emigreerde hij naar Nederland om zich te vestigen in Emmen waar hij verder studeerde. Hier begon hij aan de studie Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek te Stenden Hogeschool en rondde deze af met succes af. Hij ontving een oorkonde van de OKE voor zijn nominatie voor de beste afstudeerscriptie. Gedurende zijn HBO-opleiding werd hij vader van 2 jongens. Door hard te werken met veel doorzettingsvermogen is het hem gelukt om zijn HBO-studie af te ronden. Na het afronden van zijn HBO opleiding vervolgde hij de studie, Master of Science in Business Administration spec. Finance, aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Tijdens zijn studieperiode begon Jean-Pierre zich vragen te stellen over het leven en de manier van leven van mensen. Hij kon zich er niet bij neerleggen dat mensen geboren zijn om naar school te gaan, daarna een opleiding te volgen, vervolgens huisje-boompje-beestje te creëren en tenslotte 40 jaar lang te werken voor hun pensioen. Met als gevolg pas ná hun 67 jaar de vrijheid te krijgen om echt te gaan leven. Dit vond hij onlogisch en heeft hem geïnspireerd om op zoek te gaan naar een diepere betekenis van het leven.

Tegen het einde van zijn studieperiode ontdekte Jean-Pierre dat iedereen een levensdoel heeft, dé échte reden waarom wij hier op aarde zijn. Deze ontdekking maakte dat hij direct zijn focus verlegde van geld verdienen naar het vervullen van zijn levensdoel. Het gevolg hiervan was dat Jean-Pierre direct na het eerste studiejaar van de opleiding Master of Science in Business Administration spec. Finance besloot om te gaan ondernemen. Jean-Pierre creëerde een heldere visie voor zijn ondernemingen, die in lijn is met zijn levensdoel. Sindsdien werkt hij dagelijks aan het realiseren van zijn visie, door zijn levensdoel te vervullen. Dit heeft hem zoveel rust, gelukzaligheid en vrijheid gebracht dat hij nu zoveel mogelijk mensen wil inspireren, financieel onafhankelijk te worden door hun levensdoel te vervullen om ook en ook rust, gelukzaligheid en vrijheid te ervaren en tegelijkertijd hun bijdrage te leveren aan een betere wereld.

Jean-Pierre startte zijn eerste bedrijf ForWorth B.V. in november 2011 en zijn Barbershop in februari 2012. In deze periode krijgt Jean-Pierre regelmatig de vraag van anderen hoe hij ‘zoveel’ heeft kunnen bereiken in zo’n korte periode, terwijl hij ook een jonge vader is. Vaak werd hem ook de vraag gesteld waarom hij een Barbershop heeft gestart, terwijl hij hele andere opleidingen heeft gevolgd. Mensen in zijn omgeving konden zijn keuzes en acties nooit écht begrijpen. Maar voor Jean-Pierre bevestigde dit soort vragen zijn denkwijze, dat te veel mensen gefocust zijn op het verdienen van geld, een ‘goed’ betaalde baan of een kantoor baan te krijgen. En niet leven voor een diepere betekenis van het leven dat het materiële.

Dit was voor hem nog een reden en extra motivatie om zijn leven te gaan wijden aan het onderwijzen, helpen, coachen en inspireren van anderen om ook een bijdrage te leveren aan een betere wereld door hun levensdoel te vervullen of hun passie te gaan volgen. Jean-Pierre heeft ontdekt dat zijn levensdoel bestaat uit: het motiveren en inspireren van mensen om de kwaliteit van hun leven te bevorderen.

 

“Ik werk met passie vanuit mijn behoefte om een bijdrage te leveren aan een betere wereld en levensomstandigheden. Door middel van boeken schrijven wil ik een groter bereik creëren om zodoende meer mensen tegelijk te kunnen helpen.”- Jean-Pierre Doran

 

Jean-Pierre Doran's Mission Statement

Jean-Pierre gelooft dat iedereen een levensdoel heeft dat bijdraagt aan een betere wereld. Iedereen is een radertje in het grote geheel. Door jouw levensdoel als richtpunt te gebruiken creëer je je droomleven en vervul je gelijk jouw rol in het verbeteren van deze wereld.

Het moderne maatschappelijk systeem zet veel druk op ons als individu om in de pas te lopen. Dit zorgt ervoor dat veel mensen gevangen zitten in het moderne systeem, waardoor men zich als slaaf voelt van het huidige systeem. De symptomen hiervan zijn; Ongelukkig zijn, stress, burn-out en depressiviteit. Wij streven naar volledige vrijheid voor ieder individu. Door écht vrij te zijn van het huidige systeem kan men zijn tijd en energie focussen op hun levensdoel, hun reden van bestaan op deze wereld.

 

“Ik inspireer mensen om zichzelf te bevrijden!”